anzan.blogg.se

Tuvas toffsar

Publicerad 2015-02-24 09:13:01 i Designteam, LO:s, Scrapbooking,

Godmorgon!
 
Idag visar jag den här LO.n som jag bloggade hos Pyssloteket i Fredags. Jag ville göra en sida om Tuva & hennes ovilja att ha hårsnoddar eller hårspännen i sitt hår. Jag lyckades dock ta ett par foton medans hon hade snodden i sitt hår, innan hon drog ut den igen. Jag tycker hon är så söt i tofs så jag hoppas att hon ändrar sig snart :)

Bakgrunden har jag gjort med en stencil, Distress Ink & en vanlig sminksvamp (se mitt förra inlägg)
 


Wood veneer stjärnor Studio CalicoChipboard dekorationer Heidi Swapp

Allt material går att köpa hos Pyssloteket!

Så fort jag hade skrivit sista bokstaven av min text så ångrade jag mig & tyckte (tycker) att det blev skitfult. När jag har en längre text på en LO brukar jag först skriva ut den från datorn & sedan göra remsor men jag orkade/ville inte göra så den här gången & visste att det skulle bli "sådär" med min egen handstil (som jag fortfarande filar på)
 
Samtidigt känner jag lite "skit samma" över det hela. Känner ibland för att effektivisera min scrap process litegrann för att helt enkelt bara "få det gjort". Det är inte hela världen om texten blev sned eller för stor. Jag behöver inte känna mig 100% nöjd varje gång, det är ok med lite skavanker här & där! Jag fick med de ord jag ville & jag kan inte tänka mig att Tuva kommer att sakna textremsorna när hon läser det här i framtiden.

Ha en bra dag!

Vab & sminksvampar

Publicerad 2015-02-19 12:30:27 i Scrapbooking, Shopping,

Hej!
 
Här vabbas det & jobbas om vartannat. Tuvas start på förskolan i Januari var även starten för sjukdomar här hemma. Vi som nästan aldrig är sjuka annars... Leah sa igår att det alltid är någon här hemma som är förkyld & det är faktiskt sant. Just nu är det Tuva som har dubbelsidig öroninflammaton - igen. Stackarn!

Får i alla fall lite scrap gjort den timmen som hon sover middag om man ska se det positivt (med glimten i ögat)
 
Använder ju sällan mönstrat papper som bakgrund längre, det händer ibland men inte ofta alls. Jag tycker det är roligt att göra en egen bakgrund med någon stencil & de stämpeldynor, akrylfärger & stains jag har. Fram tills nu har jag använt vanliga såna där skursvampar som jag klippt ner i mindre bitar & sen "duttat" med över stencilen. Det funkar ju ganska bra men nu har jag kommt på ett bättre alternativ. Jag köpte helt enkelt vanliga sminksvampar på Ica för en billig peng, de är ju slätare men ändå mjuka & lite gummaktiga. Testade dem på en LO igår & jag blev helnöjd!
 
Ett tips från mig :)


Ha en bra dag!

Liknande inlägg

Pocketscrap - Inskolning

Publicerad 2015-02-06 12:52:00 i Designteam, Project Life, Pyssloteket,

Hej!
 
Idag bloggar jag lite pocketscrappade sidor hos Pyssloteket. Det är tre uppslag från inskolningen på Tuvas förskola nu i Januari. Är sjukt nöjd med att ha fått in det i albumet redan, fotona brukar annars bli några månader gamla när det ska scrappas flera uppslag av samma händelse.
Har använt massor av fint material från Pyssloteket. Bla ett sclearstamp set från KaiserCraft som heter "Calendar". Älskar det redan & har använt det på alla tre uppslagen.

Har även återupplivat min gamla QK tång som legat oanvänd i flera år. Jag sålde mitt älskade "Classic" alfabet till den i ett svagt ögonblick & det har jag ångrat bittert sedan dess. Har faktiskt letat på nätet några gånger för att se om det finns något begagnat jag skulle kunna köpa, älskar fonten på just Classic & tycker den passar så bra till rubriker. De här alfabeten tillverkas ju inte längre så jag blev jätteglad när jag såg att en tjej sålde ett Classic i en säljgrupp på nätet. Bara att slå till! De rosa bokstäverna har jag stansat ut i ett fint papper från Echo Park som heter "Garden party" & det finns här

Den gula & den rosa pratbubblan på första uppslaget är chipboard stickers från Heidi Swapp & finns här

 Varje uppslag/dag är markerad med en 9 cm hög chipboard siffra från Studio Calico.Ville ha med hela berättelsen om Tuvas inskolning så det blev ganska mycket text. Splashade därför lite med Distress Ink "Spun sugar" eftersom det är mycket vita bakgrunder. Älskar den färgen, tycker den blir så fint ljusrosa bakom en text.


 
 

Har fotat så gott jag kunnat med den här bristen på ordentligt ljus, hoppas ni har överseende med den dåliga kvalitén. Funderar allvarligt på att skaffa mig en bra lampa & göra en liten fotohörna med vita väggar runtom, typ en låda. Hur gör du när du fotar dina alster? Tar gärna emot tips! :)

Tack snälla för titten & ha en trevlig helg!
Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela