anzan.blogg.se

Vecka #5

Publicerad 2017-02-05 12:14:25 i LO:s, Scrapbooking, Story Kit,

Vecka 5 verkar betyda otur i vår familj. Det är veckan då Johan åker på årets "grabbhelg" till Sälen men det är också veckan då någon av oss här hemma blir sjuk. De två senaste åren har det varit jag men i år var det Tuvas tur. Lilla trasan, låg med hög feber på soffan & sov.

Det nya Story kittet "Numbers" passade perfekt till att dokumentera detta - siffran 5.

Har även använt mina små favoritstämplar från Malins stämplar - de små stjärnorna.

VECKA har jag stansat ut i kork med min gamle vän QK (alfabet: Classic)
#5 är från Ali´s Story kit "Numbers" - också i kork.Älskar att använda "Word stickers" som beskriver det jag vill berätta. De tillför innehåll till storyn & är samtidigt fina dekorationer.
 
// Anna

Därför PL:ar jag månadsvis

Publicerad 2017-02-03 00:00:00 i Album,

När jag hittade Project Life på nätet (tror det var 2011?) så insåg jag ganska snabbt att jag inte kommer att kunna PL:a veckovis. Jag gav det ett försök i början men det resulterade bara i halvfärdiga album med massa post-it lappar överallt. Då hade jag ingen egen fotoskrivare heller så jag beställde foton ungefär var tredje vecka. Dessutom fick jag för mig att scrappa med OLIKA design på plastfickor så att inget uppslag var det andra likt. Det krävdes väldigt mycket planering med fotostorlekar, vilka foton som skulle vara i vilken ficka & beställde jag något foto i fel storlek så var det bara att vänta tills nästa fotobunt skickades efter. För mig var det helt omöjligt att hinna med & till slut var det inte roligt att hela tiden känna att jag låg så mycket efter. Ingenting scrappades egentligen i realtid. De albumen är fortfarande halvfärdiga... 

2015 förstod jag äntligen vad som funkar för mig!

Jag gör två årsalbum till familjen. Januari - Juni & Juli - December.

Jag scrappar mina album månadsvis. Det betyder inte att jag sitter en gång i månaden & scrappar, utan de är uppdelade månadsvis istället för i veckor.

"Basen" varje månad är att göra ett PL uppslag som täcker hela månaden. Då använder jag foton som jag vill ha med i albumet men som jag kanske inte vill göra en hel LO om. Det är mest vardagsfoton & jag kan nästan säga att dessa är till 100% tagna med min mobilkamera. Små ögonblick från vår vardag - våra rutiner, vad barnen säger, hur vi gör saker & varför.

Månadsuppslag från August

 

Men eftersom jag även tycker om att göra "traditionella" LO:s också så gör jag det med foton som jag vill berätta lite mer om. Nedan är ett exempel på hur jag blandar.

 

Kortare semestrar eller händelser med många foton brukar jag klämma in i flera PL uppslag. Tex när någon fyller år osv. Längre semestrar gör jag oftast i minialbum.

För mig funkar det här jättebra! Vissa månader innehåller kanske ett månadsuppslag + någon LO & andra månader (när jag har mer tid/lust) innehåller ett månadsuppslag + flera LO.s eller flera PL uppslag. Det blir vad det blir.

Albumen är verkligen inte kompletta eller perfekta på något sätt, men poängen med att scrappa månadsvis är att jag iaf är uppdaterad hela tiden. Sen är innehållet mer eller mindre månad för månad beroende på hur livet ser ut i övrigt. Alla känner nog igen sig i att man ibland inte hinner med... eller att man helt enkelt inte har lust.

Alla album innehåller alltid en varsin ficka till barnen att spara deras teckningar & annat i. Dessa fickor sitter alltid längst bak & jag fyller på dem under året allt eftersom. Sparar såklart inte allt de gör, då skulle de bli överfulla på nolltid.

Konstmapp

 

// Anna


Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela