anzan.blogg.se

Min Filofax

Publicerad 2014-11-26 11:36:00 i Organisera,

Hej!
 
Var inte riktigt nöjd med registret i min Filofax A5. Pappret var jättetunt & jag gillade inte färgerna så jag fixade ett nytt med de flikar som jag vill ha!
 
Såhär såg registret ut. Inte jättekul!
 
 
Jag valde ut mönstrat 30x30 papper jag fått i olika scrapkit från Studio Calico & satte igång att skära.
 
 
Måttade även in egna flikar som var lite bredare än de var från början så att jag skulle få plats att stämpla med mitt favoritalfabet, Milo's Alpha från Lawn Fawn som du kan hitta här.
Flikarna har jag "laminerat" med redan färdiga plastflikar från We R Memory Keepers, Tab Stickers & de hittar du här. Meningen är väl egentligen att man ska använda en liten mackapär för att stämpla ut själva pappret som ska vara i fliken oxå men jag använder alltid mina plastflikar som de är & klistrar dem på det jag skriver ut själv. 

Det blev varsin flik till tjejerna - där jag samlar allt "just nu" om dem, tex om Leah säger något roligt som jag inte vill glömma (för skriver jag inte upp det så glömmer jag det garanterat!), utveckling av Tuva osv osv. Allt samlat på samma ställe!
 

 
En flik fick bli "Scrap" såklart!


Här har jag inspiration från sidor jag hittar på nätet... LO:s, PL uppslag eller färgkombinationer som jag fastnar för & inte vill glömma bort.
 
 
...men även mina egna "att göra" listor. Kollade igenom vårt 2014 album & noterade allt som inte är klart & som behöver scrappas. Det var en hel del kan jag säga! Två hela sidor fick jag ihop så det är bara att börja beta av! Det som är skönt ändå är att alla foton till detta är i sina plastfickor redan så det är "bara" det roliga kvar ;)
 
 
Tack för att du läser här & ha en bra dag! :)
 
 

Nytt PL kit kommer snart!

Publicerad 2014-11-23 22:19:09 i Scrap-kit,

Hej hej!
 
Jag har länge haft en grym inspirationskälla som i scrapvärlden kallar sig Iggydodie, hon är från Frankrike. Jag har beundrat (läs: dregglat) över hennes scrapsidor på nätet sen 2006-2007. Om du aldrig har hört talas om henne tycker jag att du ska kolla in henne här !! På senare år har hon öppnat en webshop men till min besvikelse skickar hon bara inom Frankrike & till Belgien. Jag förstår ju inte ett ord franska så det är lite svårt att hänga med vad hon skriver i sin blogg & Google translate är inte alltid till jättestor hjälp. Försök själva att översätta en fransk text genom den - blir ju inte ens riktiga meningar alltid ;)
 
Men i alla fall - har mailat henne ett antal gånger & frågat om det går att lösa frakten till Sverige om jag vill köpa hennes kit men har aldrig fått svar. Tills nu!! (Eller rättare sagt i Oktober) Hon svarade att det går bra men att frakten skulle bli svindyr till Sverige med ett kit så hon löste det genom att spara kitten i 3 månader till mig & sen skicka alla 3 i ett paket! Och nu har det gått 3 månader, tjohoooo!! Som jag har väntat & längtat!!
På grund av det här sa jag upp mitt scrapkit från Studio Calico. Kände att det var dags för något nytt & dessutom blir det väldigt dyrt att prenumerera på olika kit. Det var dags att välja & jag ångrar inte en sekund att jag valde detta! Ska bli sjukt spännande att jobba med hennes kit!
 
Kitten innehåller PL plastfickor i olika format
PL kort
Mönstrat papper
Alfabet
Tags
Stämplar
Dekorationer (Washi, ord, färg, wood veneer mm)
 
Här är de kit som jag förhoppningsvis kommer att få snart! :)

Alla bilder är hämtade från Iggydodies blog & tillhör Iggydodie!

Oktober kit

 
November kit


 
December kit

 
Vill du se fler av hennes kit så hittar du dem i hennes butik. Vill du prenumerera på dem så rekommenderar jag att du mailar henne först pga frakten. 
Sjukt taggad! :)

 

Liknande inlägg

Hello!

Publicerad 2014-11-14 14:10:00 i Gäst DT, LO:s, Pyssloteket,

Idag bloggar jag hos Pyssloteket igen! En LO jag gjorde om Tuva (många LO:s med Tuva nu...) & när hon badade i baljan i somras. Vi var ute på sjön & vi tyckte kanske att det var lite väl kallt för Tuva i vattnet just då. Så hon fick lyxa med ett varmare bad på badbryggan istället.
Jag vet att jag ofta skriver att det är ett "favoritfoto" men det är faktiskt ofta dem jag väljer att ta med på LO.s. Enstaka favoritfoton. Resten scrappar jag gärna i PL format!


Till den här valde jag beige cardstock i botten eftersom jag tycker det är så fint tillsammans med turkose!
 
 
Wood veneer, Studio Calico
Textremsan är från "Tiny Text Bright". Älskar när man får ett helt ark med meningar man kan använda lite här & där!!
 
 
Stämplad rubrik från Paper Smooches "Big Buzzwords".
Badtjejen är från Doodlebug Teensy type - Swimming Pool.
Har börjat använda Ghesso mycket den senaste tiden. Tycker om att färga mina egna bakgrunder & har inte använt så mycket mönstrat papper den senaste tiden - kul med omväxling & att kunna använda båda teknikerna!
 
 
 
Tack för att du kikar in!!
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela