anzan.blogg.se

Nu kan December komma!!

Publicerad 2014-11-10 12:26:00 i December Daily,

Hej!
 
Nu kan December komma! Är klar med förberedelserna med mitt December Daily 2014 album! Så skönt att ha gjort hälften i förväg, det ökar ju på oddsen lite att jag slutför det hela om man säger så.
 
Tidigare inlägg om mina förberedelser för det här projektet hittar du här & här.
 
Jag har gjort ett eget album i formatet 6"x8" - alltså ungefär 17x21 cm. 
Har blandat plastfickor från Sn@p med vanligt mönstrat papper som jag skurit i rätt format. Jag tycker om när albumet inte bara består av plastfickor utan har lite olika material & struktur att känna på.
 
Förberedde PL kort med datum, både 4"x6" & 3"x4".
Dessa har jag placerat ut i resp plastficka & uppslag så nu är det "bara" foton & dekorationer kvar. Tänkte även få med önskelistor, att-göra-listor mm så det blir nog ett välfyllt album när jag är klar.
 
Fram & baksida är gjord av sån där lite tunnare kartong man får med i förpackningen när man köper plastfickor, som jag sedan klippt till rätt storlek & målat med vit akrylfärg. Jag hade tänkt måla det helvitt först men ändrade mig efter första strykningen eftersom jag gillade den grå/vita & lite slitna looken det blev efter en målning.
 
 
 
 
Det kommer häftas dit MÅNGA fler tabs lite här & var...
 
 
 
Nedan är några exempel på hur uppslagen ser ut.
Här är första sidan med ett 4"x6" PL kort från Heidi Swapp.
 
 
 
 
Det här uppslaget delas av en 6"x8" plastficka (helsida) där jag tänkt sätta in foton i samma storlek, bla på vår julgran.
 
 
 
 
 
 
 
Jag har bundit ihop albumet med (enligt mig) världens bästa maskin, om man som jag gillar att göra många minialbum. Det är såååå enkelt & jag tycker att det blir fint med den vita sprialen. Det finns även svarta samt olika storlekar om man vill ha det. Har den här bindningsmaskinen från Clas Olsson som är superbra för minialbumsprojekt!! Kostar inte många kronor om man jämför med vad som finns på marknaden i rena scrap-produkter & som ofta kanske inte finns tillgängliga i Svenska butiker. Den binder upp till A4 storlek!
När jag gör mindre album så binder jag ihop det & klipper av den biten som sticker ut. Enkelt!!
 
 

Albumet blir stabilt i ryggen & inte så svajigt som jag tycker det kan bli med vanliga ringar. 
 
Tack för att du tittar!!
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela